Reisebrev fra Bali!


Mitt første møte med Bali, gikk ikke helt som planlagt!
Av Rebecca

0
51

Jeg hadde mange planer, jeg skulle oppdage Bali, gudenes øy på 12 dager, reise ut på øyene, opp på vulkaner, ut i rismarker og teste alle yogatilbud i Ubud. Slik ble det ikke, og det er jeg utrolig glad for, for opplevelsen jeg sitter igjen med, det er ro og en tilfredshet i egen kropp jeg ikke har kjent på lenge.

Jeg er av typen som er litt redd for å gå glipp av ting! Men nå droppet jeg planene, plukket ut et tempel, og brukte lang tid i rismarka. Resten av oppholdet bestod av sjelelig arbeid i form av fantastisk mat, yoga og meditasjon for hjertet.

Etter en 10 timer lang flytur fra India, via Kuala Lumpur landet jeg på Bali. Jeg kom rett fra 5 uker med yoga fordypning, og kjente at nå trenger kroppen rett og slett bare å hvile en stund…

Jeg tok en taxi til Ubud og ble sluppet av utenfor feil hotell. Jeg tenkte «typisk meg» og prøvde å løpe etter taxien igjen. Men så hørte jeg en litt spinkel stemme bak meg «Are you Rebecca?» Jeg snudde meg og så en liten mann med Dragonfly t-skjorte, «Yes, I am» svarte jeg lettet. «My name is Wyan, I’ll take you home». Han tok den store ryggsekken min foran seg på scooteren, satte seg og ga meg en hjelm. Vi kjørte gjennom en liten gate og vips var vi på vei inn mot risåkeren. Luften ble friskere, jo lenger inn vi kom, en varm vind strøk meg over kinnet i det vi passerte små kafeer, sjapper med kokosnøtter og skilt med «ricefield homestay». Etter ca 10 minutter var vi fremme, og jeg følte meg umiddelbart velkommen.

Paradiset jeg ikke klarte reise fra, Dragonfly Village
Her skulle jeg bo i 3 netter, jeg hadde en avtale om å sjekke det ut for Jomfrureiser til yogaretreatet i mars. Jeg endte opp med å bo her i 11 netter, de hadde ikke det samme rommet ledig siden resten av bookingen var veldig i siste liten. Det gjorde ingen ting, da fikk jeg bo på hele 4 forskjellige rom, og jeg likte dem alle ?

På Dragonfly handler alt om å være i kontakt med naturen. Jeg falt pladask i det jeg åpnet døren inn til det første rommet mitt «Mangosteen». I den tradisjonelle Gladaken følte jeg meg hjemme <3

Det er ikke masse plass å boltre seg på, men mer enn nok for 2 personer på yogareise. Det er en liten balkong eller bred trappesats utenfor alle rom hvor man bare kan sitte og ta inn lydene. Baderommet er «utendørs», og har små skilt om hvordan vi kan spare vann for miljøets skyld. De har egenproduserte myggoljer med eteriske oljer til det beste for både mennesker og dyr.

Her er noen av grunnene til at jeg ikke dro videre fra Dragonfly:

  • Fersk vegetarmat med økologiske råvarer
  • Yogashalaen har utsikt til risåkeren, og jeg fikk den helt for meg selv. (Da det ikke var noe arrangerte klasser i romjulen)
  • Du kan gå barbeint overalt på hele området
  • Fokus på bærekraftig turisme
  • Du kan se solnedgangen fra det rolige saltvannsbassenget eller Dragonfly Café
  • Deilig steambadstue og forfriskende utedusj

Å nyte maten med høy vibrasjon…
Når jeg har det fint kjenner jeg det fra innsiden. Når jeg er så heldig å kjenne på dette flere dager på rad henger det veldig ofte sammen med at jeg gir kroppen det den trenger. Frukt og grønnsaker, spesielt høythengende frukt og kokosnøtter er mat som holder høye vibrasjoner. Vår viktigste kilde til energi, solen sørger for ferske sunne og fargerike frukter som kroppen vår nyter godt av. Denne formen for mat gir kroppen fantastisk energi, gode vibrasjoner og mye næring.

Jeg kjenner jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får nyte det moder jord har å tilby, kjenner meg enormt privilegert som har muligheten til å reise hit, oppleve naturens frukter. Jeg har fått muligheten til å virkelig ta vare på meg selv. Det er ikke en selvfølge å kunne serve kroppen den mest næringsrike maten planeten har å tilby. Jeg er så heldig….

Tegalanglang, en av Balis mest berømte rismarker
Selv om jeg hadde ferie, var litt av planen å finne aktiviteter til gruppen jeg reiser med i mars. Jeg hadde hørt mye om Tegalanglang, og så få meg en hektisk dag i kø med andre turister for å knipse de vakre omgivelsene. Det var mye roligere enn jeg hadde trodd. Det var flere her, men området var så stort at jeg kunne helt fint være for meg selv. Stiene var enkle følge og det var godt skiltet, så jeg klippet av meg slippersene, og tasset rundt mellom risterrassene i bedagelig tempo.

Hjertesterk
Hvordan kan man egentlig være glad i seg selv? Helt ærlig så synes jeg det til tider er veldig vanskelig. Men det skjer noe i det man begynner å ta vare på seg selv, (og da snakker jeg ikke om et fotbad en sjelden gang, eller unne seg et ukeblad på sofaen.) Jeg snakker om å gi kroppen det den naturlig ber om daglig, flere dager i strekk. Vi trenger tid, til å puste, tid til å bevege oss uten at det er prestasjonsorientert, tid til å lytte innover, til å gå barbeint, tid til og rett og slett gjøre ingen ting.

Jeg trenger egentid! Og ironisk nok selv om jeg jobber med pust og helse, slår det meg som lynet hver gang jeg innser at det er lurt å bremse litt. Når jeg kjenner at jeg prioriterer meg selv, da blir jeg også et bedre menneske, jeg tar bedre valg og rett og slett hyggeligere å ha med å gjøre. Men det beste av alt, den kritiske stemmen i hodet, den som ofte sier, du klarer bedre enn som så, du burde, det er ikke bra nok, du er ikke fin nok…. Den stemmen blir svakere, samtidig som jeg blir sterkere og jeg kjenner at jeg betyr noe, at jeg har noe å bidra med, Jeg lærer og bli glad i meg selv.

Det slipper tak både emosjonelt og fysisk, kroppen er utrolig smart, alt henger sammen.
Fysiske smerter i skuldre forsvinner, jeg åpner opp i brystet og skilpaddeskallet på baksiden av kroppen mykner. Jeg lærer gang på gang at når jeg tar vare meg selv, og ikke går i selvforsvar hele tiden, da begynner det å løsne. Jeg lukker øynene og kjenner etter hvordan det egentlig står til på innsiden, jeg tør å føle når jeg har tid på meg, jeg tør å være sårbar. Jeg legger hverdagen til side, og bare øver på tilstedeværelse, det virker. Jeg kjenner nå hvor godt det gjør, spesielt for hjertet, å bare tillate seg selv å bare være, og senke kravene litt. Jeg lover meg selv at dette skal jeg prøve å praktisere når jeg kommer hjem. Jeg vil ta med denne følelsen inn i hverdagen.

Bali, tusen takk, hjertelig takk
For første gang på lenge har jeg tatt helt ferie, og tillatt meg selv og gjøre kun det jeg har lyst til og ingen ting annet. Det gjør så godt for både kropp og sjel, pusten er fri og jeg kjenner at hjertet er sterkt. Bali ga meg ro, og det var akkurat det jeg trengte nå. Jeg kjenner at det å lade batteriene gir inspirasjon til å hjelpe flere å gjøre det samme.

Hjerteklemmer og gode vibber fra Rebecca <3

PS. Jeg kommer snart tilbake!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here