Frøydis har tatt 21-dagers utfordringen

Vi klager på været, trafikken, lange køer, treg WIFI, The Kardashians, lunchen på jobb … Listen fortsetter.Hver gang du klager på noe eller uttrykker noe negativt, forsterker du den negativiteten i tankene dine, og det er mer sannsynlig at du vil fortsette å klage på de samme tingene i fremtiden. Du oppretter bokstavelig talt nye nevrale nettverk når du klager; hver klagende, negativ tanke du har, gjør det lettere for deg å ha havne i et negativt mønster. Klaging er som dårlig ånde. Du merker det på andre, men ikke på deg selv. Og vi ønsker alle å føle oss mer positive, ikke sant?

Flere positive tanker = mindre angst og mer lykke – garantert. For å fullføre denne utfordringen må du greie 21 dager i strekk, uten å uttale en eneste klage, kritikk eller bitchy kommentar til noen. Hvis du glipper setter du båndet over på motsatt arm og du er tilbake på dag en og må begynne på nytt.

Målet med utfordringen er å koble hjernen din tilbake til mer positivitet, aksept og gode følelser – pluss at du vil spre gode vibber til menneskene rundt deg – i stedet for negativitet. Vinn-vinn! Enkle øvelser er å skrive ned det du hadde tenkt å klage på. Leser du igjennom lista på slutten av måneden, ser du at det kun er trivialiteter.

Snakk heller positivt om det eller den du liker godt!

Om du får kald mat på en restaurant er det ok å sende den tilbake, og det er også greit å tilby konstruktive forslag. Det er også (selvfølgelig) ok å be om hjelp eller støtte hvis du sliter med noe – men klagene du skal unngå er slik som:

Været, Irriterende småting som partneren din gjør, vekt eller utseende, andre mennesker – inkludert butikk-assistenter, kolleger, kunder eller random folk, nedsnakking av venner eller kjendiser, når du blir forkjølet, folk som går sakte foran deg, tregt internett og f.eks høylytt tygging. Lykke til, det er stor kraft i en liten endring.

FAKTA

  • Klagefritt er en øvelse.
  • Greier du 21 dager i strekk uten å klage, syte eller baksnakke så endrer du deg selv og måten du tenker på.
  • Du blir mer positiv, konstruktiv og sprer glede.
  • Klaging er som dårlig ånde, du merker det ikke på deg selv, men merker det godt på andre.