Derfor bør du søke studieplass allerede nå

Søknader til Noroff økte 63 prosent i fjor. I år ventes enda flere. De mest populære studiene kan bli fylt opp lenge før 15. april.

Studietilbudene til Noroff er mer populære enn noensinne. Studieplassene fylles stadig raskere opp, i takt med den digitale utviklingen.

Hos Noroff er det løpende opptak. Dette betyr at søknadene behandles i den rekkefølgen de kommer inn. Som søker er det smart å være ute i god tid, da studietilbudene kan bli fulle.

– Dette er fjerde året med eksplosiv vekst. Vi ser i dag at studietilbudene våre er ettertraktet blant studenter, og senere også arbeidsgivere, sier prorektor hos Noroff, Beathe Due.

Alle studier med oppstart i august 2020 er nå åpnet for søknader. Se oversikten her.

Beathe Due, prorektor hos Noroff. Foto: Jeanette L. Bækkevold

Løpende opptak
– Ved Noroff har vi løpende opptak. I praksis betyr dette at søknadene våre behandles i den rekkefølgen de kommer inn. Vi har ikke fastlagte søknadsfrister, men følger «førstemann-til-mølla»-prinsippet. Dette betyr at den første som søker og er kvalifisert, får plassen, sier Due.

🕑 Våre søkere bruker i snitt mindre enn to minutter på å fylle ut søknaden. Søknadsprosessen foregår via Noroff sin egen søknadsportal.

– 15. april, som er den tradisjonelle søknadsfristen, betyr veldig lite for våre studier. Det er likevel mange som søker studieplass denne dagen. Det ser ut som mange venter med å søke, fordi de antar at dette er søknadsfristen, sier hun.

De mest populære studiene kan bli fylt opp lenge før 15. april.

Vil du studere lyd- og musikkproduksjon eller filmproduksjon bør du være tidlig ute for å sikre deg studieplass, da disse blir fulle tidlig.

Årets studienyheter er videomarkedsføring i sosiale medier og UX-design.

– I noen tilfeller kan vi utvide antall studieplasser, slik vi har gjort med IT-studier, men flere av våre studier er begrenset av fysisk plass og infrastruktur, informerer Due.

Nettstudier med oppstart fire ganger i året
Mange har ikke anledning til fysisk å følge studiehverdagen ved et lærested.

– Antall nettstudenter hos Noroff er mer enn doble de siste to årene, og tallet fortsetter å vokse, sier Kjetil Johan Iversen, dekan for nettstudier.

Våre nettstudier har oppstart fire ganger i året. Neste oppstart er 3. mars.

– Vi har bygget våre studier for å passe inn i studentenes hverdag. Våre nettstudier har alltid ledige plasser, avslutter han.

Er du usikker på hvilken utdanning som passer for deg, ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne.